PVC Prozori

Prozor je možda jedan od najvažnijih komponenti građevine za potrebe njenog cjelovitog djelovanja. Predstavlja arhitektonski element koji svakom pročelju daje poseban naglasak i značaj. Osim osnovnih funkcionalnih uloga prozora, novijeg su datuma one funkcionalnsti iz područja zdravstva i psihologije.

PVC prozori kao najbolji kompromis najnovijih zahtijeva

Energetski problemi koji su se počeli javljati sredinom sedamdesetih godina 20. stoljeća naglasili su teškoće zbog toplinskih gubitaka kroz stare/postojeće prozore. Troškovi grijanja za postizanje ugodne stambene i radne atmosfere postajali su najveći izazov za napredak u razvoju prozora.

Uz drvene prozore koji imaju dobru toplinsku i zvučnu izolaciju ali i dodatni trošak održavanja te uz aluminijske prozore koji su postojani i nemaju održavanja ali zato imaju problema sa toplinskom izolacijom PVC prozori se nameću kao kompromis.

PVC prozori moraju imati dobra izolacijska, zvučna i estetska svojstva te se moraju dati lagano održavati. Posljednjih se godina izniman značaj pridaje toplinskoj izolaciji i uštedi energije pa su stoga prozori od PVC-a najzastupljeniji.

U našoj ponudi nudimo mogućnost odabira više sistema profila proizvođača ALUPLAST (ID-5000 SL, ID-8000 CL i ID-8000 RL) koji nude vrhunsku zvučnu i toplinsku izolaciju.Profili iz naše ponude su 5-komorni (70 mm) i 6-komorni ( 85 mm) opremljeni sa tri razine brtvljenja. Tako možete birati između zaokruženih ili ravnih linija osnovnog bijelog profila te 12 boja drvenog dekora i 12 akrilnih boja.
U standardnoj varijanti naši PVC prozori opremljeni su sigurnosnim MACO okovom sa integriranim SUSTAVOM PROVJETRAVANJA te dvoslojnim (ID-5000 SL) ili troslojnim (ID-8000 CL i ID-8000 RL) LOW-e staklima koeficienta prolaznosti toplinske energije U(k)= 1,1 - 1,4 W/m2K za dvoslojno odnosno U(k)=0,8 W/m2K za troslojno staklo.

Kao zaštitu od vremenskih nepogoda (jakog ljetnog sunca i velikih kiša i vlage), moguće je odabrati PVC grilje ili PVC rolete.

PVC prozori i ekologija

Iako PVC (Polyviyl chloride) nije prirodni materijal, sve se više pažnja posvećuje stavci ekologije. Ušteda energije koja se postiže ovim profilima, uz odgovarajuće dvoslojno ili troslojno staklo, može čak zadovoljiti kriterije pasivne gradnje od 0,8 W/m2k. Ta činjenica itekako pozitivno utječe na kriterij ekologije i uštedu na potrošnji fosilnih goriva. Pvc prozori se danas mogu skoro u potpunosti regranulirati te kasnije ponovno obrađivati za izradu novih prozora.