Savjeti za održavanje alu i pvc stolarije

100 AL PVC stolarija izrađena je iz SCHUCO profila vodećeg njemačkog prizvođača , ojačana  pocinčanim čeličnim ukrutama radi visoke statičke postojanosti i silikonskim brtvama uvučenim u profil u tijeku extruzije profila. 100 AL PVC stolarija koristi ROTO silver okov visoke zaštite koji  izdržava više od 600 sati slane komore. 100 AL PVC stolarija ugrađuje LOW-e + argon K=1,1W/m2 stakla , izrađena najmodernijom tehnolohijom. 100 AL PVC stolarija izrađuje se na CNC automatskim strojevima , što je uzrok visoke kvalitete i brze isporuke . 

Rukovanje

Vaši prozori, balkonska vrata i klizne stijene opremljene su  ROTO okovom koji u sebi sadržava mehanizme  za otklopno-zaokretno ili klizno otvaranje. Obratite pažnju na to da ručica za upravljanje uvijek bude u jednom od ova tri položaja:

  • Okomito-okrenuta prema gore (otklopno otvaranje - na ventus)
  • Vodoravno (zaokretno (normalno) otvaranje)
  • Okomito okrenuta prema dolje (zatvoreno)

Čišćenje profila i stakla

SCHUCO PVC profili svojim  višestrukim poliranjem pri proizvodnji otežavanju prianjanje nečistoća iz zraka i kiše , ali tijekom vremena i izloženosti atmosferilijama javlja se potreba za održavanjem i čišćenjem. Onečišćeni prozorski okviri lako se čiste vodom uz dodatak sredstva za pranje koji ne sadrže abrazivne čestice. Izbjegavajte  agresivna sredstva za održavanje ili ona koja sadrže razrjeđivače , benzene ili jake kiseline. Povremeno prošistite otvore  za odvodnju vode i po potrebi oslobodite otvore od onečišćenja.

Održavanje okova i brtvi

Za bolju funkcionalnost stolarije potrebno je održavanje i podmazivanje jednom godišnje .Podmazivanje okova se vrši na označenim točkama i svim pokretnim dijelovima koji su podložni habanju. Prekontrolirati vijke  kojima je pričvršćen okov i brtve koje moraju biti u svojim utorima .Po potrebi podesiti okove , ali ta podešavanja prepustite stručnoj osobi, odnosno našim ovlaštenim serviserima.